Dla mnie też wydawało się dzwine zmieszać ketchup z powidłami ale okazało się że danie wyszło pyszne, polecam.
· słoik powideł śliwkowych
· Pieprz
· Sól
· Czosnek
· Olej
· 50 dag schabu
· 5 cebul
· 1 szk. Ketchupu pikantnego
1. Kroimy mięso w plastry i rozbijamy.
2. Smażymy mięso na rozgrzanym oleju.
3. Doprawiamy przyprawami solą oraz pieprzem.
4. W brytfannie gotujemy trochę wody i przekładamy mięso, prużymy.
5. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, przesmażamy na rozgrzanym oleju.
6. Następnie cebulę przekładamy do mięsa, prużymy.
7. Ketchup mieszamy z powidłami i dodajemy odrobinę czosnku.
8. Sos wlewamy do mięsa chwilę gotujemy.
9. Potrawa gotowa.
10. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu