margaryna 1 kostka
kakao 2 łyżki
cukier 1 i 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 4 szt
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 2 szklanki
dowolny aromat
1 .Margarynę, cukier, mleko i kakao dobrze zagotować.
2. Przestudzić, dodać żółtka, aromat, proszek do pieczenia, mąką, na końcu ubite białka i dokładnie wymieszać.
3. Piec ok. 180 stopni przez 45 min.
4. Po upieczeniu polać ciasto polewą czekoladową.
Owocowy murzynek z kremem mascarpone.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu