żółtka 3 szt
mąka 2 szkl
cukier 4 łyżki
1. Ziemniaki obrać, dokładnie umyć i gotować w wodzie aż do miękkości a potem odcedzać, studzić i zmielić przez praskę do ziemniaków.
2. Dodać żółtko, mąki i wyrabiać ciasto.
3. Wałek lekko spłaszczyć i pociąć na ukośne kawałki.
4. Gotowe kopytka wrzucać na gorąca wodę z solą i olejem.
5. Wkładać na talerz kopytka.
Gnocchi czyli włoskie kopytka z pomidorkami koktajlowymi
Kopytka, czyli kluski ziemniaczne
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu