· filet z kurczaka
· 25o g pieczarek
· cebula
· 1 mały słoik papryki konserwowej
· Sól
· pieprz
Masa serowa:
· 6 jajek
· 2 łyżki Ketchupu
· 3 łyżki majonezu
· 35o g sera żółtego
1. Przygotowujemy masę serową: oddzielając żółtko od białek, białka ubijamy mikserem, dodajemy żółtka, majonez, ketchup oraz starty na tarce o dużych oczkach ser, wszystko razem mieszamy.
2. Masę serową wykładamy na blaszkę tą z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy do za brązowienia tak około 15 minut w 180 °C.
3. fileta kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy przyprawiamy solą.
4. Pieczarki, cebulę obieramy kroimy i prużymy na oleju z dodatkiem pieprzu i soli.
5. Paprykę kroimy w paseczki.
6. Gdy masa jest już gotowa wyjmujemy ją i ściągamy papier, następnie układamy po kolei mięso, pieczarki, paprykę.
7. Delikatnie zwijamy w roladę, przekładamy ponownie na blaszkę wyłożoną papierem i zapiekamy 45 minut w 180°C.
8. Rolada gotowa, dobra również na zimno.
Pyszna rolada nadziewana brokułami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu