Babeczki z budyniem i czereśniami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 8
mini babeczka dla każdego , czyż nie wyglądają uroczo ?
Składniki:
spód babeczek :
mąka 1,5 szklanki
żółtko 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
masło 100 gram
nadzienie babeczek :
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 1,5 szklanki
cukier 3 łyżki
dodatkowo:
czereśnie
Sposób przygotowania:
- mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło ,posiekać ,dodać żółtka całość szybko zagnieść
- ciasto schłodzić w lodówce ( pół godziny)
- schłodzonym ciastem wylepiać foremki ,piec 10 minut w 190 stopniach
- ugotowac budyń z 1,5 szklanki mleka
- zimnym budyniem napełniać babeczki,( można dno babeczek wypełnić dżemem np. wiśniowym ja tak zrobiłam ) wierzch udekorować czereśnią
- schłodzić
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Babeczki budyniowe.
Można napisać, że są to babeczki ekspresowe w przygotowaniu, robi się je naprawdę szybko. Z powodzeniem możemy je upiec...Babeczki z kremem kokosowym i borówką
Urocze malutkie babeczki z kremem kokosowym są "idealne na raz". Borówki można zastąpic każdym innym, najlepiej m...Babeczki z budyniem i owocami
Wyśmienite babeczki z budyniem ,doskonałe do herbaty i kawkiBabeczki z budyniem i czereśniami
mini babeczka dla każdego , czyż nie wyglądają uroczo ?Zobacz więcej przepisów na: