Babeczki z budyniem i czereśniami

Babeczki z budyniem i czereśniami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

mini babeczka dla każdego  , czyż nie wyglądają uroczo ?

Składniki:

spód babeczek :

mąka 1,5 szklanki
żółtko 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
masło 100 gram

nadzienie babeczek :

budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 1,5 szklanki
cukier 3 łyżki

dodatkowo:

czereśnie

Sposób przygotowania:

  • mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło ,posiekać ,dodać żółtka całość szybko zagnieść
  • ciasto schłodzić w lodówce ( pół godziny)
  • schłodzonym ciastem wylepiać foremki ,piec 10 minut w 190 stopniach
  • ugotowac budyń z 1,5 szklanki mleka
  • zimnym budyniem napełniać babeczki,( można dno babeczek wypełnić dżemem np. wiśniowym ja tak zrobiłam )  wierzch udekorować czereśnią
  • schłodzić

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy