Babeczki z budyniem i owocami

Babeczki z budyniem i owocami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Wyśmienite babeczki z budyniem ,doskonałe do herbaty i kawki

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 1 szklanka
masło 100 gr
sól 1 szczypta


Masa budyniowa:

budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 3,2% 400 ml

owoce :

maliny, jagody

Sposób przygotowania:

  1. posiekać mąkę  z masłem ,następnie dodać jajko, zagniatam ciasto i odstawić  do lodówki na 1 godz.
  2. schłodzonym ciastem wylepiać  foremki ,piec 10 minut w temp.200 stopniach
  3. ugotować budyń z 400 ml. mleka
  4. zimnym budyniem napełniać babeczki, posypać dowolną ilością owoców
  5. przed podaniem schłodzić

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy