Bezy


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 6
W przygotowaniu są bardzo proste. Wystarczy tylko porządnie ubić białka z cukrem. Cała sztuka polega na ich pieczeniu.
Składniki:
białka 4 szt
cukier 1 szklanka
Sposób przygotowania:
1. Ubijać pianę z białek, dodając stopniowo cukier.
2. Za pomocą szprycy wyciskamy bezy na blaszkę wyłożoną pergaminem.
3. Piec ok. 50 minut przez 150 stopni.
Autor: tulipan
Polecamy również

Bezy
Bardzo pyszne bezy. Bardzo dobrze smakują do gorzkiej kawy.
Bezy
W przygotowaniu są bardzo proste. Wystarczy tylko porządnie ubić białka z cukrem. Cała sztuka polega na ich pieczeniu.
Meringi kawowe czyli bezy.
Takie bezy możemy upiec gdy zostanie nam białek np. z pieczenia pączków czy faworków. Są niezwykle słodkie...
beziki
mamy za dużo białek? nie wiemy co z nimi zrobić? zróbmy beziki
Domowe bezy
Takie domowe bezy to coś bardzo słodkiego na podwieczorek. Szczególnie polecam miłośnikom ciasta bezowego.Zobacz więcej przepisów na:
beziki

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.