Bezy kokosowe


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 6
Najszybsze ciasteczka na świecie!
Składniki:
125 g wiorków kokosowych
4 łyżki cukru
2 białka
2 torebki cukru waniliowego
szczypta soli
tłuszczu do formy
Sposób przygotowania:
1. Białka ubić na pianę sztywną i dodać szczypty soli, wiórki kokosowe, cukier waniliowy i ostrożnie rozmieszać.
2 . Do formy wysmarowanej tłuszczem.
3. Masę kokosową nałożyć bezy łyżką.
4. Piec około 40-45 min przez 120 stopni.
# Tagi:
Autor: tulipan
Polecamy również

Bezy kokosowe
Najszybsze ciasteczka na świecie!Zobacz więcej przepisów na:
bezy kokosowe

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.