Biała kiełbasa pieczona w piwie miodowym

Biała kiełbasa pieczona w piwie miodowym

Ocena: ★

9 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na pieczoną, białą kiełbasę. Pieczoną kiełbasę w piwie miodowym bardzo często robię na rodzinnę przyjęcia, cieszy się ogromnym zainteresowanie, a przy tym szybko znika z półmiska. Sprawdzony przepis na Wielkanoc.

Składniki:

  • kiełbasa biała 4 sztuki
  • cebula biała 2 sztuki
  • piwo miodowe 1/2 szklanki 
  • musztarda francuska 2 łyżeczki 
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka 
  • ziele angielskie 2 sztuki 
  • liście laurowe 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na zapiekaną białą kiełbasę w kilka kroków:

  1. najpierw do miseczki wlej piwo, dodaj musztardę, wsyp paprykę, dodaj liście laurowe i ziele angielskie, wszystko wymieszaj
  2. cebulkę pokrój, podsmaż, a następnie dodaj 1 łyżkę marynaty i duś około 10 minut
  3. dno naczynia żaroodpornego wyłóż duszoną cebulką i ułóż kiełbasę
  4. polej marynatą, piecz 30 minut w 170 stopniach i podawaj na ciepło

Pyszna zapiekana biała kiełbasa gotowa.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy