Biały bakaliowiec


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 14
Smaczne ciasto, bardzo aromatyczne w smaku!
Składniki:
8 białek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
2/3 szkl oleju
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Aromat rumowy do smaku
30 dag bakalii
Sposób przygotowania:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec wsypać cukier. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do białek, wymieszać a następnie wlewać powoli olej i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać aromat i bakalie. Ciasto wylać do małej tortownicy, o średnicy 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również

Biały bakaliowiec
Smaczne ciasto, bardzo aromatyczne w smaku!Zobacz więcej przepisów na:
Biały bakaliowiec

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.