Biały bakaliowiec

Biały bakaliowiec

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 14

Smaczne ciasto, bardzo aromatyczne w smaku!

Składniki:

8 białek

1 szkl cukru

1 szkl mąki

2/3 szkl oleju

1 szczypta soli

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Aromat rumowy do smaku

30 dag bakalii

Sposób przygotowania:

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec wsypać cukier. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do białek, wymieszać a następnie wlewać powoli olej i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać aromat i bakalie.  Ciasto wylać do małej tortownicy, o średnicy 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec około 45 minut w 180 stopniach.

Autor: aga-27

Polecamy również

bialy-bakaliowiec

Biały bakaliowiec

Smaczne ciasto, bardzo aromatyczne w smaku!

Zobacz więcej przepisów na:

Biały bakaliowiec

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy