Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Ocena:

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Sprawdzony przepis na bigos z młodej kapusty, najsmaczniejszy wiosną z dodatkiem dużej ilości koperku. Bardzo dobry!

Składniki:

  • kapusta biała młoda 1 duża główka
  • kości wędzone 0,5 kg
  • kiełbasa 0,5 kg
  • boczek wędzony 0,3 kg
  • koperek 1 pęczek
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony
  • papryka słodka mielona

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na bigos z młodej kapusty w wiosennym wydaniu:

  1. najpierw musimy kapustę posiekać
  2. następnie trzeba kiełbasę i boczek  pokroić w kostkę
  3. teraz musimy je podsmażyć z papryką
  4. następnie trzeba kapustę przełożyć do garnka i dodać podsmażone mięso
  5. teraz trzeba wszystko dusić do miękkości kapusty
  6. na koniec do naszego bigosu trzeba dodać posiekany koperek i doprawić

Pyszny bigos z młodej kapusty gotowy.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy