Bułki z twarogiem

Bułki z twarogiem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

najlepsza drożdżówka prosta z twarogiem posypana płatkami migdałowymi

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
drożdże suche 7 gram
jajka 2 sztuki
cukier drobny 1/2 szklanki
masło 80 gram
twaróg
mleko 3,2% 1/2 szklanki

migdałowe płatki

Sposób przygotowania:

  1. rozpuścić masło
  2. jajka wymieszać z cukrem
  3. mąkę przesiać dodać drożdże instant oraz jajka i ciepłe mleko
  4. zagnieść gładkie ciasto i odstawić, aby wyrosło.
  5. na blat przekładam ciasto podsypując mąką ,wałkuję i wycinam krążki średnicy 9 cm.
  6. krążki przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiam na 10 minut aby podrosły
  7. mniejszą szklanką o średnicy 7 cm. robię wgłębienie w które nakładam twaróg, posypuję płatkami migdałów
  8. piekę w temp.200 stopni przez 15 minut ,na złoty kolor ,jeszcze ciepłe smaruję lukrem 

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy