Cukinia w panierce


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
3 Ocen

Ilość porcji: 4
Plastry cukinii panierowane w jajku i bułce
Składniki:
- 1 nieduża cukinia
- 1-2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- sól, pieprz, czosnek granulowany i inne ulubione przyprawy
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cukinię dokładnie umyć i pokroić w niezbyt grube plasterki. W głębokim talerzu roztrzepać widelcem jajka, dosypać sól, pieprz i czosnek lub inne przyprawy. Do drugiego talerza nasypać bułkę tartą. Plastry cukinii najpierw moczyć z obu stron w jajku, a potem obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również

Cukinia w panierce
Plastry cukinii panierowane w jajku i bułce
Cukinia smażona
cukinia smażona
Cukiniowe kotlety
Bardzo lubię kotlety z cukinii i dlatego robię je dość często. Są zdrowe, pożywne i stanowią pewne urozmaicenie w naszej...Zobacz więcej przepisów na:
Cukinia smażona

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.