Kurczak po chińsku
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 8
Dekoracyjna potrawa.
Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• Grzybki mun
• Mieszanka Chińska / warzywa mrożone Hortex
• Pomysł na kurczaka po chińsku – Winiary
• Sól
• Olej rzepakowy
Sposób przygotowania:
1. Fileta kroimy w kostkę, solimy, , obsmażamy na oleju.
2. Grzybki moczymy ( 1 godzina ) a następnie drobno kroimy i wrzucamy do kurczaka.
3. Gdy kurczak jest z każdej strony przesmażony dodajemy mieszankę chińską i 30 minut prużymy.
4. Pomysł na kurczak rozrabiamy z małą ilością wody i mieszamy z gotową potrawą.
5. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Kuleczki chińskie
Coś innego a dobrego, polecam kuleczki.Zupa Chińska
Trzeba trochę urozmaicić nasze jedzenie dlatego polecam tą zupę.Kurczak po chińsku
Dekoracyjna potrawa.Szybkie danie Chińskie z dodatkiem kurczaka.
czasami nie macie czasu na zrobienie obiadu, wystrczy 30 minut i obiad gotowy.Wieprzowina po chińsku
mało składników i bardzo prosty przepis dla miłosników chińszczyzny ;-)Zobacz więcej przepisów na: