Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Dekoracyjna potrawa.

Składniki:

• 2 filety z kurczaka • Grzybki mun • Mieszanka Chińska / warzywa mrożone Hortex • Pomysł na kurczaka po chińsku – Winiary • Sól • Olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

1. Fileta kroimy w kostkę, solimy, , obsmażamy na oleju. 2. Grzybki moczymy ( 1 godzina ) a następnie drobno kroimy i wrzucamy do kurczaka. 3. Gdy kurczak jest z każdej strony przesmażony dodajemy mieszankę chińską i 30 minut prużymy. 4. Pomysł na kurczak rozrabiamy z małą ilością wody i mieszamy z gotową potrawą. 5. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy