Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

mało składników i bardzo prosty przepis dla miłosników chińszczyzny ;-)

Składniki:

·       60  dag łopatki wieprzowej

·       2 torebki ryżu

·       opakowanie mrożonki Danie Chińskie

·       Olej do smażenia

·       Sól

·       1 opakowanie przyprawy FIX danie Chińskie

Sposób przygotowania:

1.   Kroimy mięso w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości, przyprawiamy solą.

2.   Gotujemy ryż w osolonej wodzie.

3.   Do mięsa dodajemy mrożonkę i jeszcze 15 minut prużymy.

4.   Fix rozrabiamy z wodą i dodajemy do mięsa.

5.   Danie Chińskie gotowe, najlepiej podawać z ryżem.

6.   Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy