Domowe batoniki musli.

Domowe batoniki musli.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 30

Takie batoniki są chrupiące, domowe i najlepsze. Polecam przygotować dla dzieci.

Składniki:

pół szklanki rodzynek

1 szklanka płatków owsianych

pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich

4 łyżki ziaren słonecznika

2 łyżki miodu

4 łyżki cukru

2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

1. Najpierw płatki, orzechy i słonecznik prażymy na suchej i gorącej  patelni.

2. W garnku zagotowujemy cukier z wodą, dodajemy miód, rodzynki i uprażone składniki, całość dokładnie mieszamy.

3. Następnie masę wkładamy między dwa arkusze papieru do pieczenia i wałkujemy na odpowiedniej grubości placek. Przekładamy go na blaszkę do pieczenia i pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Pieczemy oczywiście na suchej blaszce ( bez papieru ).

4. Upieczony placek studzimy i gdy stwardnieje kroimy go na batoniki.

5. Batoniki są gotowe do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy