Domowe batoniki musli.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 30
Takie batoniki są chrupiące, domowe i najlepsze. Polecam przygotować dla dzieci.
Składniki:
pół szklanki rodzynek
1 szklanka płatków owsianych
pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
4 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki miodu
4 łyżki cukru
2 łyżki wody
Sposób przygotowania:
1. Najpierw płatki, orzechy i słonecznik prażymy na suchej i gorącej patelni.
2. W garnku zagotowujemy cukier z wodą, dodajemy miód, rodzynki i uprażone składniki, całość dokładnie mieszamy.
3. Następnie masę wkładamy między dwa arkusze papieru do pieczenia i wałkujemy na odpowiedniej grubości placek. Przekładamy go na blaszkę do pieczenia i pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Pieczemy oczywiście na suchej blaszce ( bez papieru ).
4. Upieczony placek studzimy i gdy stwardnieje kroimy go na batoniki.
5. Batoniki są gotowe do podania. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Batoniki owsiane z dynią
Jakiś czas temu ukazał się na stronie przepis na zdrowe dyniowe ciasteczka owsiane, jeżeli spróbowaliście i Wam s...Batoniki amarantusowe bez pieczenia
Zdrowy i słodki podwieczorek? Proszę bardzo! Oto przepis na batoniki amarantusowe bez pieczenia. Ten przepis na ba...Domowe batoniki musli.
Takie batoniki są chrupiące, domowe i najlepsze. Polecam przygotować dla dzieci.Batoniki owsiane z bakaliami
Owsiane batoniki, własnoręcznie robione, można zjeść na śniadanie, gdy czasu brak, czy też zjeść jako zdrową przekąskę....Owsiane batoniki
To sprawdzony przepis na owsiane batoniki. Warto robić domowe batoniki, bo wiemy co jemy, domowe batoniki są zdrowe, poż...Zobacz więcej przepisów na: