Dżem z rabarbaru.


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Gdy macie dużo rabarbaru to możecie przygotowac taki o to pyszny dżem. Będzie idealny do naleśników. Polecam:)
Składniki:
1 kg rabarbaru
50 dag cukru
sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
1. Rabarbar oczyścić i umyć, następnie bardzo dokładnie osuszyć i pokroić na małe kawałki.
2. Rabarbar przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością gorącej wody i gotować do miękkości.
3. Do miękkiego rabarbaru wsypać cukier i smażyć dżem do zgętnienia cały czas mieszając.
4. W trakcie smażenia do dżemu należy dodać soku z cytryny według uznania.
5. Gorący dżem przełożyć do słoiczków i dobrze zakręcić. Następnie odstawić do góry dnem i przykryć grubym ręcznikiem, aż dżem przestygnie.
Autor: babeczka35
Polecamy również

Dżem z rabarbaru.
Gdy macie dużo rabarbaru to możecie przygotowac taki o to pyszny dżem. Będzie idealny do naleśników. Polecam:)Zobacz więcej przepisów na:
dżem z rabarbaru

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.