Fasola szparagowa z kiełbasą
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
4 Ocen
Ilość porcji: 5
Smaczna przekąska na kolacje.
Składniki:
· ½ kg fasolki szparagowej
· ½ kg kiełbasy podwawelskiej
· 2 łyżki maki pszennej
· Koncentrat pomidorowy
· Sól
· Papryka ostra
Sposób przygotowania:
1. Obcinamy końcówki z fasolki i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie.
2. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Następnie dodajemy do fasolki, gotujemy do chwili kiedy fasolką będzie miękka.
4. Dokładamy koncentrat pomidorowy.
5. Doprawiamy papryką.
6. Mąkę wsypujemy do naczynia.
7. Dolewamy odrobinę wody i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
8. Hartujemy sosem z fasolki i wlewamy do sosu.
9. Fasola gotowa.
10. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Fasolka szparagowa smażona
Jeśli nie zależy nam na tym, aby nasza fasolka szparagowa była daniem niskokalorycznym, możemy ją po ugotowaniu podsmaży...Fasolka szparagowa do obiadu
Fasolka szparagowa to doskonały dodatek do obiadu. Zarówno żółta, jak i zielona, jest źródłem witam...Fasolka szparagowa na szybko
Fasolka szparagowa najlepiej smakuje, gdy jest młoda. Ugotowana fasolka szparagowa i podlana masłem… niebo w gębi...Fasolka szparagowa z parmezanem
Świetny dodatek do obiadu lub jako główne danie dla wegetarian i osób lubiących to smaczne warzywo. Fasolk...Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słonecznikiem
Przełamanie smaku uwielbianej na naszych stołach fasolki szparagowej świeżą brzoskwinią i słonecznikiem. Niezwykły...Zobacz więcej przepisów na: