Grzyby w Śmietanie

Grzyby w Śmietanie

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Sezon grzybowy się już skończył ale dla tych co mają zamrożone grzyby ;)

Składniki:

·         ½ kg grzybów mrożonych

·         ½ śmietany 18 %

·         Cebula

·         Pieprz

·         Sól

·         Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.       Cebulę obieramy i kroimy, następnie przesmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.

2.       Do cebuli dodajemy grzyby( wcześniej rozmrożone) przyprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy.

3.       Na koniec wlewamy śmietanę jeszcze chwilę gotujemy.

4.       Potrawa gotowa, najlepiej podawać z ziemniakami.

5.       Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy również

grzyby-w-smietanie

Grzyby w Śmietanie

Sezon grzybowy się już skończył ale dla tych co mają zamrożone grzyby ;)

Zobacz więcej przepisów na:

Grzyby w śmietanie

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy