Ketchupowy Gulasz


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 6
Polecam bardzo dobre danie, szybko się robi i szybko znika.
Składniki:
· 50 dag mięsa wieprzowego z łopatki
· 25 dag pieczarek
· 1 Cebula
· 1 mały słoik ketchupu pikantnego
· Olej do smażenia
· Pieprz
· Sól
Sposób przygotowania:
1. Łopatkę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzany olej doprawiając pieprzem oraz solą, prużymy.
2. Cebulę drobno kroimy prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Dodajemy pieczarki przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pieczarki przekładamy do mięsa nadal prużymy aż mięso będzie dobre.
5. Dodajemy chili i ketchup i gotujemy do chwili kiedy sos zrobi się gęsty.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również

Gulasz z indyka z warzywami
Sprawdzony przepis na gulasz. Smaczny kruchy indyk z warzywami, potrawa prosta i łatwa w przygotowaniu
Prosty gulasz wieprzowy
Oto przepis na prosty gulasz wieprzowy, ulubiony w wielu polskich domach. Gulasz na mięsie wieprzowym gotuje się szybcie...
Gulasz z jabłkami
Smaczne danie na obiad ,soczysta łopatka w aromacie majeranku z cebulką .Rewelacja !!!
gulasz wieprzowy
smaczny gulasz z warzywami
Myśliwski Gulasz
najlepiej smakuje z ziemniakami, jeszcze do tego surówka i mamy obiad pysznyZobacz więcej przepisów na:
Gulasz

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.