Jabłka w biszkopcie


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 14
Ciasto ekspresowe na już! Polecam!
Składniki:
Ciasto:
4 jaja
¾ szkl cukru
1 łyżka wrzątku
1 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jabłka
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy na sztywną pianę z 1 łyżką cukru. Żółtka ucieramy do białości z cukrem i 1 łyżką wrzątku. Następnie utarte żółtka mieszamy z pianą i wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, wykładamy do formy 25/36 i na ciasto układamy ćwiartki obranych i wydrylowanych jabłek. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również

Jabłka w biszkopcie
Ciasto ekspresowe na już! Polecam!Zobacz więcej przepisów na:
Jabłka w biszkopcie

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.