Jajecznica z żółtym serem

Jajecznica z żółtym serem

Ocena: ★

5 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Jajecznica – słynne danie, które wszyscy lubimy i na które każdy ma swój własny sposób. Dziś jajecznica z żółtym serem. 

Składniki:

  • boczek wędzony parzony 100 g                   
  • cebula 1 średnia                                                  
  • pieczarki 4 średnie                                           
  • jajka 6                                                        
  • pomidorki koktajlowe 6                
  • ser morski 100 g                         
  • pęczek szczypiorku 1/2                                               
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Boczek pokroić w plasterki lub paski i podsmażyć na patelni na złoty kolor.
  2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki, całość chwilę poddusić.
  3. Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i dodać przekrojone na pół pomidorki.
  4. Jajecznicę mieszając podgrzewać, aż jajka się zetną.
  5. Na koniec posypać pokrojonym w paseczki serem i przez krótką chwilę zapiec od góry, aż ser się rozpuści lub po prostu ser wymieszać z jajecznicą.
  6. Podawać z pokrojonym szczypiorkiem.

Autor: Marta

Polecamy nasze przepisy