Jajka faszerowane z bakaliami


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
5 Ocen

Ilość porcji: 2
Jajka faszerowane można podac na wiele sposobów. Jednym z nich są jajka faszerowane z bakaliami. Idealny sposób, żeby zaskoczyć gości przy np. wielkanocnym stole. Polecamy przepisy na Wielkanoc a śród nich przepis na jajka faszerowane z bakaliami. Smacznego!
Składniki:
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 1⁄4 drobno posiekanej cebuli
- 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
- Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
- Sól morska
- Świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni
- Garść rodzynek bursztynowych Bakalland
- 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland
- 2 łyżeczki oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Przepis na jajka faszerowane z bakaliami w kilku krokach:
- Najpierw gotujemy jajka na twardo, a potem ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.
- Kolejnym krokiem będzie pokrojenie na drobno rodzynek, cebuli i kolendry. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy
- całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Następnie do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.
- Rozgrzewamy dobrze patelnię, dodajemy olej i smażymy od strony farszu.
- Nasze pyszne jajka faszerowane układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland
- Jajka faszerowane można podawać z grzankami.
Prosty przepis na jajka faszerowane z bakaliami.
Smacznego!
# Tagi:
Autor: Bakalland
Polecamy również

Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.
Jest to mój przepis na nadziewane jajka. Postanowiłam połączyć jajka, awokado i rzeżuchę. Nie ukrywam, że wyszło...
Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Smaczne jajka o bardzo wyrazistym smaku. Polecam na śniadanie lub kolację ze świeżym pieczywem. Idealne również n...
Jajka faszerowane chrzanem i cebulą
Jajka faszerowane to proste i smaczne danie, które gości na wielu stołach. Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą...
Jajka faszerowane
Jajka faszerowane pieczarkami - idealne na imieniny, urodziny czy inne imprezy rodzinne.
Jajka z białym serkiem i rzeżuchą.
Tak przygotowane jajka są bardzo pyszne i bardzo syte. Pysznie smakują ze świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam.Zobacz więcej przepisów na:
Jajka faszerowane

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.