Kapuśniak
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Sprawdzony przepis na kapuśniak, bardzo polecam , bo pyszna zupa kapuśniak zasmakuje każdemu :)
Składniki:
- 1 łyżka tłuszczu
- ½-1 kg łaty lub mostku wołowego
- 1 i ½ szkl drobno posiekanej cebuli
- 1 kg kiszonej kapusty
- 2 i ½ l wody
- 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- 1 ½ szklanki ziemniaków pokrajanych w kostkę
Sposób przygotowania:
Sprawdzony przepis na kapuśniak w kilku krokach:
- Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso, smażyć do zrumienia z obu stron, przełożyć do garnka.
- Cebulę wsypać na pozostały tłuszcz na patelni, smażyć na złoty kolor, dodać do mięsa.
- Wlać wodę do garnka, dodać kapustę, przyprawić solą i pieprzem, gotować pod przykryciem na małym ogniu 2 godz.
- Dodać ziemniaki, gotować dalsze 20 minut.
Pyszny kapuśniak gotowy, można podawać.
Smacznego
Autor: tulipan
Polecamy również
Kapuśniak z pieczonymi żeberkami
Sprawdzony przepis na kapuśniak. Pyszny kapuśniak, z dodatkiem pieczonego żeberka. Wspaniała zupa, wszystkim będzie smak...Kapuśniak
Zwykła prosta a jaka dobraKapuśniak
Sprawdzony przepis na kapuśniak. Smaczna zupka na obiad, kwaskowata i bardzo dobra!Wiosenny kapuśniaczek
Sprawdzony przepis na kapuśniak. Smaczna, pachnąca koperkiem wiosenna zupa z młodej kapustki.Kapuśniak
Sprawdzony przepis na kapuśniak, bardzo polecam , bo pyszna zupa kapuśniak zasmakuje każdemu :)Zobacz więcej przepisów na: