Kapuśniak

Kapuśniak

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na kapuśniak, bardzo polecam , bo pyszna zupa kapuśniak zasmakuje każdemu  :)

Składniki:

  • 1 łyżka tłuszczu
  • ½-1 kg łaty lub mostku wołowego
  • 1 i ½ szkl drobno posiekanej cebuli
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2 i ½ l wody
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1  ½ szklanki ziemniaków pokrajanych w kostkę

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na kapuśniak w kilku krokach:

  1. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso, smażyć do zrumienia z obu stron, przełożyć do garnka.
  2. Cebulę wsypać na pozostały tłuszcz na patelni, smażyć na złoty kolor, dodać do mięsa.
  3. Wlać wodę do garnka, dodać kapustę, przyprawić solą i pieprzem, gotować pod przykryciem na małym ogniu 2 godz.
  4. Dodać ziemniaki, gotować dalsze 20 minut.

Pyszny kapuśniak gotowy, można podawać.

Smacznego

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy