Grillowana karkówka pieczona z rozmarynem i zieloną fasolką

Grillowana karkówka pieczona z rozmarynem i zieloną fasolką

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Sezon grillowy w pełni. Kto z nas nie lubi spotkać się ze znajomymi i wrzucić coś na ruszt?:)) Grillowana karkówka to ulubione danie wielu Polaków o tej porze roku

Składniki:

  • karkówka w marynacie - 1 kg (może być ZM Pekpol)
  • zielona fasolka szparagowa - 300 g
  • boczek duński parzony - 3 plastry 
  • rozmaryn - kilka gałązek 

Sposób przygotowania:

  1. Na plastrach karkówki układamy gałązki rozmarynu.
  2. Mięso pieczemy na grillu.
  3. Fasolkę przez chwilę parzymy we wrzątku, następnie owijamy plastrem boczku, układamy na tacce do grillowania i pieczemy na ruszcie.

Polecamy nasze przepisy