Kawa mrożona latte

Kawa mrożona latte

Ocena:

11 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

Kawę latte uwielbiam pod każdą postacią. W lato u mnie w domu preferowana jest kawa mrożona latte. Sama w sobie stanowi doskonały deser, ale jeśli przy niej postawić np. pyszny serniczek - nie pogardzę. Przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane (przepis jest łatwiutki) i kawa mrożona w kilka chwil będzie gotowa. Na pewno poprawi nam nastrój.

Składniki:

  • 125 ml zimnego espresso
  • 125 ml zimnego mleka
  • 1 kulka lodów śmietankowych
  • 6 kostek zmiksowanego lodu
  • 1 łyżeczka cukru
  • trochę wiórków gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Kawa mrożona w kilka chwil:

  1. Wymieszać kawę z mlekiem, cukrem i lodami śmietankowymi.
  2. Wysoką i oszronioną szklankę na dnie posypać gorzką czekoladą, napełnić do połowy zmiksowanym lodem, znowu posypać gorzką czekoladą i napełnić lodem.
  3. Wszystko zalać mocno zimną kawą z mlekiem i cukrem i na wierzchu posypać wiórkami czekoladowymi.

Kawa mrożona gotowa.
Polecam :)

Autor: basia

Polecamy nasze przepisy