Knedle z pieczarkami


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 20
Apetyczne knedle jako dodatek do sosów i dań mięsnych!
Składniki:
25 dag mąki pszennej
2 czerstwe bułki
1 jajko
1 cebula
3/4 szkl mleka
15 dag pieczarek
olej do smażenia
do smaku sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Czerstwe bułki kroimy w kostkę i zalewamy zmieszanym w mleku jajem- odstawiamy do napecznienia. Obrane pieczarki kroimy drobno. Cebulę rumienimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy do niej pieczarki i lekko podsmażamy. Z bułki pieczarek, mąki robimy farsz, przyprawiamy go.Masę odstawiamy ją na 10 minut. Po tym czasie robimy z niej kulki i delikatnie obtaczamy w mące. Kulki gotujemy w słonej wodzie do 20 minut.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również

Knedle z pieczarkami
Apetyczne knedle jako dodatek do sosów i dań mięsnych!Zobacz więcej przepisów na:
Knedle z pieczarkami

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.