Kompot z rabarbaru.

Kompot z rabarbaru.

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

A może kompot z rabarbaru? Pyszny i aromatyczny. Najbardziej uwielbiam gorący.

 

Składniki:

50 dag rabarbaru

woda

cukier do smaku

1 łyżka miodu prawdziwego

1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią

Sposób przygotowania:

1. Rabarbar oczyścić i umyć, następnie przełożyć do garnka, zalać wodą ( około 2 litry ). Gotować do miękkości rabarbaru.

2. Następnie dodać miód, cukier z wanilią i cukier do smaku.

3. Dokładnie wymieszać i przykryć pokrywką. Odstawić na chwilę, żeby nabrał aromatu.

4. Przed podaniem kompot przecedzić.

Autor: babeczka35

Polecamy również

kompot-z-rabarbaru

Kompot z rabarbaru.

A może kompot z rabarbaru? Pyszny i aromatyczny. Najbardziej uwielbiam gorący.  

Zobacz więcej przepisów na:

Kompot z rabarbaru

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy