Kompot z truskawek z jabłkami

Kompot z truskawek z jabłkami

Ocena: ★

5 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Każdy lubi kompot z truskawek w innej odsłonie, z różnymi dodatkami, ja lubię z jabłkami. Oba owoce iście polskie i bardzo smaczne, że o walorach zdrowotnych nie wspomnę. Kompot z truskawek i jabłek doskonale orzeźwi nas w ciepły dzień.

Składniki:

  • 3 l wody
  • 70 dag truskawek
  • 3 jabłka (najlepiej kwaśne)
  • 4 czubate łyżki cukru
  • 2 gałązki mięty

Sposób przygotowania:

Prosty sposób na kompot z truskawek:

  1. Zagotowujemy wodę z cukrem.
  2. Następnie dodajemy wyszypułkowane i umyte truskawki, pokrojone w ósemki i bez gniazd nasiennych jabłka.
  3. Dodajemy cukier i 2 gałązki mięty.
  4. Kompot z truskawek gotujemy na bardzo małym ogniu minimum pół godziny.

 

Nasz kompot z truskawek jest wtedy smaczny i pachnący.

Polecam i smacznego.

Autor: Wiktor

Polecamy nasze przepisy