Fileciki pod migdałową panierką
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 8
Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Składniki:
· 1 podwójny filet z kurczaka
· 1 łyżka przyprawy do kurczaka
· Sól
· 1 szklanka bułki tartej
· 4 łyżki masła
· 4 łyżki migdałów
· 10 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Do miski wsypujemy bulkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.
3. Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.
1. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut
w 180 °C.
4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Rewelacyjne kotleciki
Soczyste kotlet z dodatkiem serka z warzywami.Kotleciki drobiowe z kaszą jaglaną.
Takie kotleciki to smaczna odmiana od zwykłych kotletów.Kasza jaglana jest bardzo zdrowa,więc warto ją jeść.Schabowe z udek kurczaka z pieczarkami
Przepyszne schabowe wykonane z udek również są dobre a jak przykryjemy pieczarkami każdego skuszą .Fileciki pod migdałową panierką
Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.Fikuśne placuszki z Kurczaka.
Każde dziecko to lubi i nie tylko :)Zobacz więcej przepisów na: