Fileciki pod migdałową panierką
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 8
Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Składniki:
· 1 podwójny filet z kurczaka
· 1 łyżka przyprawy do kurczaka
· Sól
· 1 szklanka bułki tartej
· 4 łyżki masła
· 4 łyżki migdałów
· 10 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Do miski wsypujemy bulkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.
3. Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.
1. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut
w 180 °C.
4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Polonezy mielone
troche inna wersja polonezów ale równiez pyszna ;)Mielone z serkiem oraz papryką.
Kotlety są robione z piersi z kurczaka ale nie są suche, sa pyszne a z dodatkiem serka są jeszcze lepsze.Filety pod pierzynką serowo pieczarkową
Kurczak i ser oraz pieczarki to każdy lubi a danie równiez pasuje na imprezowe kolacje.Fileciki pod migdałową panierką
Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.Kotlety z kiszoną kapustą
Drobiowe kotleciki jak połaczymy z kapusta kiszona nie będą sucheZobacz więcej przepisów na: