Kruche babeczki z brzoskwinią
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 5
Kruche, lekkie, delikatne ciasto i soczyste brzoskwinie w miodzie czyli babeczki z owocami:). Deser, który sprawdzi się nie tylko latem.
Składniki:
- mąka krupczatka 250 gram
- masło 100 gram
- żółtko 1 sztuka
- sól szczypta
- cukier 3 łyżki
dodatkowo
- brzoskwinie
- miód
Sposób przygotowania:
Przepis na babeczki z brzoskwiniami:
- Zagnieść ciasto kruche, schłodzić w lodówce
- Foremki wylepić ciastem (częśc ciasta zostawić na górę ), podpiec 10 minut w 180 st.
- Brzoskwinie pokroić na plastry, poddusić w garnku z 1 łyżka miodu
- Na podpieczone ciasto przełożyć brzoskwinie, resztę ciasta zetrzeć na tarce
- Babeczki piec 15 minut w 180 st.
Babeczki z brzsoskwinią, deserek nie tylko dla dzieci, gotowe!