Kruche babeczki z brzoskwinią

Kruche babeczki z brzoskwinią

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Kruche, lekkie, delikatne ciasto i soczyste brzoskwinie w miodzie czyli babeczki z owocami:). Deser, który sprawdzi się nie tylko latem.

Składniki:

 

  • mąka krupczatka 250 gram
  • masło 100 gram 
  • żółtko 1 sztuka
  • sól szczypta 
  • cukier 3 łyżki

dodatkowo

  • brzoskwinie
  • miód

Sposób przygotowania:

Przepis na babeczki z brzoskwiniami:

  1. Zagnieść ciasto kruche, schłodzić w lodówce
  2. Foremki wylepić ciastem (częśc ciasta zostawić na górę ), podpiec 10 minut w 180 st.
  3. Brzoskwinie pokroić na plastry, poddusić w garnku z 1 łyżka miodu
  4. Na podpieczone ciasto przełożyć brzoskwinie, resztę ciasta zetrzeć na tarce
  5. Babeczki piec 15 minut w 180 st.

Babeczki z brzsoskwinią, deserek nie tylko dla dzieci, gotowe!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy