Krucho drożdżowe ślimaczki


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 10
Smaczne bułeczki idealnie pasuje do nich szklanka letniego mleka .
Składniki:
mąka 2,5 szklanki
żółtka 3 sztuki
margaryna 200 gram
drożdże 30 gram
mleko ,% do rozczynu 1/3 szklanki
cukier do rozczynu 1 łyżka
migdały
powidła wg uznania
jajko 1 do posmarowania
Sposób przygotowania:
- na początek rozpuścić drożdze w ciepłym mleku z dodatkiem cukru(odstawiam na 15 minut)
CIASTO:
mąkę wymieszać z margaryną startą na tarce,dodać rozczyn,żółtka,zagnieść ciasto,odstawić na 30 minut ,ciasto dzielę na części ,z każdej toczyć około 30 cm. rulonik, zwijać w ślimaka ,układać na blaszkę ,na środek ślimaczka położyć łyżeczkę powideł wcisnąć magdał,piec 20 minut w 190 st.
smacznego !!
piekę w temp.190 stopni 15 minut
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również

Krucho drożdżowe ślimaczki
Smaczne bułeczki idealnie pasuje do nich szklanka letniego mleka .Zobacz więcej przepisów na:
Krucho drożdżowe ślimaczki

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.