Zupa z kaszą jaglaną i warzywami

Zupa z kaszą jaglaną i warzywami

Ocena:

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na krupnik z kaszą jaglaną. Ta zupa jest bardzo smaczna i pożywna. Bardzo szybko ją się przygotowuje i jest tania. Polecam krupnik z kaszą jaglaną na obiad.

Składniki:

  • 1 skrzydełko z kurczaka
  • kawałek selera
  • 2 pietruszki
  • 2 marchewki
  • 1 woreczek kaszy jaglanej ( 10 dag )
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki (według uznania )
  • posiekany koperek (suszony, świeży lub mrożony )

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na krupnik z kaszą jaglaną:

  1. Mięso oczyścić i umyć. Przełożyc do garnka, zalać zimną wodą i gotować do miękkości, gdy mięso będzie miękkie wyjąć je a wywar przecedzić. Wywaru powinno nam wyjść około półtora litra.
  2. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie razem z kaszą dodać do wywaru i gotować do miękkości tak około 15 minut.
  3. Gdy składniki zupy będą miękkie przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koperek i natkę pietruszki według uznania.

Krupnik z kaszą jaglaną gotowy, można podawać!

Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy