lasagne
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 2
lasagne z dodatkiem mięsa mielonego i świeżej bazylii
Składniki:
łopatka zmielona 0,4 kg
makaron lasagne 4 płaty
pomidory 2 duże
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz biały Prymat do smaku
twaróg 1/2 kostki
bazylia świeża
Sposób przygotowania:
- makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie
- do mięsa dodać zmiażdzony czosnek ,sól i pieprz
- wyrobić masę
- na płaty makaronu układać porcje mięsa następnie twaróg , kilka listów świeżej bazyli
- zwijac układać w foremce do zapiekania
- pomidory zblendować
- zalać lasagne sosem pomidorowym
- piec pod przykryciem ( lub owinięte w folii)
- piec 30 minut w 180 stopniach
- podawać na ciepło
Autor: joanna1974
Polecamy również
Ziemniaczana lasagne
Zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym. Dobra na obiad i kolację. Właśnie dzisiaj podałam taką ziemniaczaną lasagne.Lasagne z kurczakiem
Lasagne niekoniecznie z mięsem mielonym.Lasagne serowo-warzywne
Przepis na lasagne to propozycja na ciepłą kolację w chłodne dni, sycącą z mnóstwem sera. Pol...Lasagne z prosciutto
Przepis na lazanię - ta potrawa to kompozycja mięsa mielonego wieprzowego, aromatycznej bazylii i tymianku wraz z ...Lasagne bolognese
Pyszne danie kuchni włoskiejZobacz więcej przepisów na: