Leczo z pulpetami

Leczo z pulpetami

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Sprawdzony przepis na leczo - bardzo pożywne leczo, bo z dodatkiem mięsnych pulpetów! NA chłodny czas za oknem w sam raz! POlecam przepis na leczo w moim wydaniu!

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 0,5 kg pieczarek
  • 0,5 kg papryk
  • 25 dag cebuli
  • 3 łyzki przecieru
  • sól pieprz
  • puszka fasolki 

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na leczo w moim wykonaniu:

  1. Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz i robimy kulki które smażymy na oleju  na rumiano - oto najprostszy przepis na pulpety :)
  2. Nastepnie obraną cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i dusimy w garnku w nieduzej ilości oleju - około 30 minut.
  3. Papryki kroimy w kostkę i dorzucamy do pieczarek- dusimy do 20 minut. Po tym czasie dajemy przecier i odsączoną fasolkę. Do lecza dodajemy mięso - dusimy chwilkę i podajemy z pieczywem.

Przesmaczne leczo z wkładką w postaci pulpecików gotowe.

Smacznego!

 

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy