Jak zrobić masło czosnkowe

Jak zrobić masło czosnkowe

Ocena: ★

31 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Jak zrobić masło czosnkowe? Bardzo prosto, bo przepis na masło czosnkowe jest naprawdę prosty, a mamy idealne masło czosnkowe, które można wykorzystać do wielu celów, czy to na grilla, czy to do ryby, na kanapkę, czy co tam nam przyjdzie do głowy.

Składniki:

pół kostki masła
3 ząbki czosnku
szczypta soli
pieprz
rozmaryn

Sposób przygotowania:

Masło czosnkowe to absolutny must have w moim domu na wiosnę, i oto jak zrobić Masło czosnkowe:

  1. Wyjmujemy masło z lodówki, odstawiamy na jakiś czas, żeby było miękkie.
  2. Obieramy czosnek, wyciskamy przez praskę.
  3. Dodajemy do masła, solimy, pieprzymy, posypujemy rozmarynem.
  4. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy na około pół godziny do lodówki.

Masło czosnkowe gotowe - smacznego!

Autor: Luxtorpeda

Polecamy nasze przepisy