Kotlety mielone z natką pietruszki.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 8
Do zwykłych i prostych mielonych wystarczy dodać np. natkę pietruszki żeby zyskały inny smak. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Polecam.
.
Składniki:
50 dag surowej szynki wieprzowej
2 jajka
1 bułka namoczona i odciśnięta
pieprz biały mielony do smaku
sól do smaku
3 łyżeczki suszonej natki pietruszki
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Następnie zmielić razem z bułką w maszynce.
2. Do zmielonego mięsa dodać natkę pietruszki, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
3. Z masy mięsnej uformować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
4. Uforomowane kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.
5. Usmażone kotleciki osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać i smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
,, Zielone '' kotlety mielone z groszkiem i oliwkami.
Lubicie mielone? Jeżeli tak to polecam Wam bardzo smaczne kotlety mielone z groszkiem zielonym, oliwkami i zieleniną. Mo...Kotlety mielone z natką pietruszki.
Do zwykłych i prostych mielonych wystarczy dodać np. natkę pietruszki żeby zyskały inny smak. Najlepiej smakują z ziemni...Zobacz więcej przepisów na: