Naleśniki marynarza

Naleśniki marynarza

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Naleśniki z parówką i serem żółtym. Tym razem serwuję naleśniki na wytrawie. Spróbujcie, może Wam zasmakują.

Składniki:

szklanka mąki
1 jajko
po pół szklanki wody i mleka
1 łyżka oleju
10 cienkich parówek
pikantny keczup
ser żółty

Sposób przygotowania:

Przepis na naleśniki z parówką i serem żółtym:

  1. Mąkę połączyć z wodą i mlekiem w takiej proporcji, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietanki, dodać jajo i olej.
  2. Usmażyć placki naleśnikowe.
  3. Na gotowy placek położyć parówkę, naciąć ją wzdłuż (tak żeby można ją było lekko rozchylić) i nafaszerować startym serem.
  4. W naleśniki zawinąć wszystkie parówki w taki sposób.
  5. Zwinięte naleśniki obsmażać na patelni z dwóch stron (można także podgrzać je w piekarniku lub kuchence mikrofalowej).

Przed podaniem naleśniki marynarza polać obficie keczupem. Smacznego

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy