Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Naleśniki ze szpinakiem, twarogiem i orzechami włoskimi - mi pasują na kolację, ale tak naprawdę zadna pora dnia nie ogranicza tej potrawy.

Składniki:

naleśniki:

  • szklanka mąki
  • 1 jajko 
  • szklanka wody lub mleka
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli

nadzienie:

  • 350 g szpinaku mrożonego w kostce
  • 1 kostka twarogu półtłustego
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • odrobina masła
  • sól, pieprz, czosnek

Sposób przygotowania:

Przepis na naleśniki ze szpinakiem i twarogiem:

  1. Naleśniki: Mąkę połączyć z wodą lub mlekiem w takiej proporcji, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietanki, dodać jajo, sól i olej. Usmażyć placki naleśnikowe.
  2. Nadzienie: Na patelni rozmrozić szpinak, odparować. Dodać troszkę masła, twaróg, orzechy włoskie. Dokładnie podrobić twaróg na patelni. Chwilę posmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
  3. Na naleśniki kłaść nadzienie i zawijać. Przed podaniem naleśniki obsmażyć na maśle.

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem gotowe. Smacznego.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy