Ogóreczki chili


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Lekko słodkawe, a jednocześnie pikantne ogórki zwane „krokodylkami”. Świetny dodatek do mięsa
Składniki:
ogórki
sól
czonek
chili
cukier
ocet
oliwa
Sposób przygotowania:
Ogórki 2,5 kg. w zależności od wielkości kroimy w ósemki lub ćwiartki.
Solimy 4 łyżeczki i pozostawiamy na 6 godzin.
Przygotowujemy zalewę 2,5 szkl. cukru mieszam w misce z 4 łyżeczkami chili , 8 łyżeczek oliwy, 1,5 szklanki octu oraz 2 ząbki czosnku:Taką gorącą zalewą zalewamy pokrojone, osolone ogórki i odstawiamy na 12 godzin mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie przygotowujemy słoiczki, dobrze jeśli są one wyparzone, nakładamy ogórki i zalewamy zimną zalewą. Tak przygotowane słoiczki z ogórkami wystarczy zakręcić i wywrócić do góry dnem.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również

Ogóreczki chili
Lekko słodkawe, a jednocześnie pikantne ogórki zwane „krokodylkami”. Świetny dodatek do mięsaZobacz więcej przepisów na:
ogóreczki chili

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.