Omlet owsiany.

Omlet owsiany.

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

Jeżeli lubicie omlety to polecam Wam ten bardzo puszysty i zdrowy omlet. Możemy go przygotować na śniadanie lub kolację. Jest bardzo syty i lekko słodki. Zapraszam:)

Składniki:

2 łyżki płatków owsianych

2 łyżki otrębów owsianych

2 jajka

2 łyżki masła do smażenia

szczypta soli

2 łyżeczki cukru

2 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

1. Do miski przekładamy wszystkie składniki.

2. Następnie składniki dokładnie zmiksujemy na puszystą masę.

3. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamyprzygotowaną masę na omlet i smażymy. Gdy omlet jest usmażony od spodu zsuwamy na talerz i stroną nie usmażoną zsuwamy z powrotem na patelnię.

4. Gdy omlet będzie dosmażony z drugiej strony przekładamy go na talerz, zwijamy w rulonik i od razu podajemy.

5. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy