Rajskie jabłuszka w zalewie


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 5
Dodatek do ciast, tortów i deserów pachnący goździkami. W mojej kuchni rajskie jabłuszka w zalewie wykorzystane na święta Bożego Narodzenia.
Składniki:
- 1 kg jabłuszek rajskich
- 1,5 kg cukru
- 2 szkl. wody
- 1 łyżeczka goździków
Sposób przygotowania:
Przepis na rajskie jabłuszka w zalewie:
- Jabłka umyć, nakłuć wykałaczką, do garnka wlać wodę dodać cukier, goździki i jabłuszka, gotować około 15 minut na bardzo małym ogniu.
- Gorące przełożyć do słoiczków, zalać zalewą, zakręcić i przechowywać w lodówce.
Rajskie jabłuszka w zalewie na pewno przydadzą się przy deserach:)
Autor: joanna1974
Polecamy również

Rajskie jabłka kandyzowane
Ostatnio zostałam obdarowana dużą ilością rajskich jabłuszek, z połowy zrobiłam konfiturę a teraz przyszła pora na...
Rajskie jabłuszka w zalewie
Dodatek do ciast, tortów i deserów pachnący goździkami. W mojej kuchni rajskie jabłuszka w zalewie wykorzy...Zobacz więcej przepisów na:
Owoce kandyzowane

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.