Paluszki do barszczu


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 50
Dodatek do barszczu czerwonego! Smaczne kruche i miękkie polecam!
Składniki:
40 dag maki
1 margaryna
4 łyzki cukru
3 jaja
2 łyzeczki proszku
1 łyzeczka soli
Dodatkowo:
jajo
kminek
Sposób przygotowania:
Na stolnicę dajemy mąkę pszenną, margarynę, cukier, całe jajka, proszek do pieczenia i sól z podanych skłądników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je i wycinamy prostokąty o dłudości 8 centymetrów i szerokości 1 centymetra. Każdy smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkie. Pieczemy na złoty kolor na formie wysmarowanej tłuszczem.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również

Paluszki do barszczu
Dodatek do barszczu czerwonego! Smaczne kruche i miękkie polecam!Zobacz więcej przepisów na:
Paluszki do barszczu

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.