Papryka smażona panierowana


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
podawać dowolnie
Składniki:
1 kg papryki
2-3 łyżki mąki
100 g tłuszczu
2-3 jaja
1/2 szklanki bułki tartej
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
1. Paprykę dokładnie umyć, opłukać i piec ok. 180 stopni przez 15 minut.
2. Następnie przestudzić, obrać ze skórki, przekrajać na pół, usunąć pestki, doprawić do smaku przyprawami i mąką.
3. Panierować w rozmąconych jajach i tartej bułce.
4.Smażyć z obu stron.
# Tagi:
Autor: tulipan
Polecamy również

Papryka smażona panierowana
podawać dowolnieZobacz więcej przepisów na:
papryka panierowana

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.