Papryka smażona panierowana

Papryka smażona panierowana

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

podawać dowolnie

Składniki:

1 kg papryki
2-3 łyżki mąki
100 g tłuszczu
2-3 jaja
1/2 szklanki bułki tartej
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

1. Paprykę dokładnie umyć,  opłukać i piec ok. 180 stopni przez 15 minut.

2. Następnie przestudzić, obrać ze skórki, przekrajać na pół, usunąć pestki, doprawić do smaku przyprawami i mąką.

3. Panierować w rozmąconych jajach i tartej bułce.

4.Smażyć z obu stron.

# Tagi:

Autor: tulipan

Polecamy również

Zobacz więcej przepisów na:

papryka panierowana

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy