Pasta jajeczna - prosty przepis

Pasta jajeczna - prosty przepis

Ocena:

45 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Pasta jajeczna - najlepsza z past. Pasta jajeczna idealnie smakuje z każdym rodzajem pieczywa. Możemy nią dekorować kanapki albo podawać w odrębnych miseczkach lub na liściach sałaty. Pasta jajeczna jest doskonała na śniadanie, choć na kolację też ją można zjeść :)

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna to bajecznie prosty przepis:

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Włożyć do miseczki, dodać majonez, sól i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie rozgnieść widelcem i .. pasta jajeczna gotowa.

Oczywiście trzeba pamiętać, że majonez zwiększa cholesterol, więc codziennie nie polecam takiej pysznej pasty, jaką jest pasta jajeczna  do jedzenia, ale raz na jakiś czas... :)

Smacznego!

Autor: Konstancja

Polecamy nasze przepisy