Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 3
filet z piersi indyka w nowej odsłonie pieczony z suszoną żurawiną i winnym jabłkiem
Składniki:
pierś z indyka pół kg
Przyprawa do drobiu 2 łyżeczki
jabłko wnne 1 sztuka
żurawina suszona kilka sztuk
miód prawdziwy 1 łyżka
Sposób przygotowania:
- mięso umyj, do miseczki wsyp przyprawę oraz miód
- wymieszaj natrzyj mięso
- odstaw na 2 godz
- jabłko obierz , wykrój gniazdo nasienne
- pokrój w plastry
- mięso owiń w folię ,w środek włóż jabłka i żurawinę
- przełóż na blaszkę
- piecz 30 minut w 180 stopniach
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również

Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną
filet z piersi indyka w nowej odsłonie pieczony z suszoną żurawiną i winnym jabłkiemZobacz więcej przepisów na:
Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.