Kurczak na parze z warzywami

Kurczak na parze z warzywami

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Pierś z kurczaka na parze z warzywami :) To sprawdzony przepis na zdrowy, szybki obiad bez grama tłuszczu. Polecam przepis!

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 3-4 ząbki czosnku
  • przyprawa do gyrosa
  • szczypta curry
  • mieszanka warzyw na patelnię: marchew,ziemniaki,brokuły
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Przepis na kurczaka na parze z warzywami, pyszny i zdrowy obiad:

  1. Najpierw mięsko kroimy w kostkę, nacieramy przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wstawiamy na górną część parowaru. Do dolnej części nalewamy 2 lub 3 szklanki wrzącej wody.
  2. Gotujemy (pod przykryciem) na parze przez ok. 15 minut aż kurczak będzie już gotowy. Następnie dodajemy warzywka mrożone, lub świeże według uznania.
  3. Gotujemy jeszcze przez około 10-15 minut, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Kurczak na parze z warzywami gotowy.

Smacznego!

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy