Podkówka


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 5
Ciasteczka są bardzo delikatne i rozpływają się w ustach, doskonałe do popołudnowej kawki
Składniki:
mąka 2,5 szklanki
drożdże suche 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanki
margaryna 200 gram
jajka 2 sztuki
dodatkowo :
dżem morelowy,cukier
Sposób przygotowania:
- przesiać 2 szklanki mąki ,dodać cukier ,jajka,startą margarynę ,drożdże
- zagnieśc ciasto
- rozwałkować - prostokąty ,smarować dżemem ,zawijać ,ponacinać i zwinąć w podkówkę
- posypać cukrem
- piec w temperaturze 190 stopni 15 minut na złoty kolor .
# Tagi:
Autor: joanna1974

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.