Podpłomyki


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen

Ilość porcji: 4
Podpłomyki są znakomitą chrupiącą przekąską. Możemy je również przygotować, gdy zostanie nam ciasta np. z lepienia pierogów. Polecam sprawdzony przepis na podpłomyki.
Składniki:
- Ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- około pół szklanki ciepłej wody
- pół łyżeczki soli
- Dodatkowo:
- olej do smażenia
- mąka pszenna do posypania stolnicy
Sposób przygotowania:
Przepis na podpłomyki:
- Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na pierogi.
- Następnie dość cienko wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i kroimy w kwadraty.
- Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim podłomki po kilka chwil z każdej strony do zrumienienia.
- Usmażone podpłomyki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.
Podpłomyki gotowe.
Smacznego!
Autor: babeczka35
Polecamy również

Podpłomyki
Podpłomyki są znakomitą chrupiącą przekąską. Możemy je również przygotować, gdy zostanie nam ciasta np. z lepieni...
Podpłomyki dla niemowląt
Podpłomyki robi się z ciasta na pierogi, są super na swędzące dziąsłaZobacz więcej przepisów na:
Podpłomyki

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.