Kabanosy w cieście francuskim
Ocena: ★ ★ ☆ ☆ ☆
1 Ocen
Ilość porcji: 12
Kabanosy w cieście francuskim to swietna przekąska imprezowa.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 kabanosów
15 dag żółtego sera w plasterkach
kilka łyżek ketchupu
oregano lub ziola prowansalskie
wykałaczki
Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto wyciagamy z lodowki, rozwijamy, kroimy na 12 - 16 prostokątów. Kabanosy (ja miałam dość długie kabanosy) kroimy na 3 części. Na każdy prostokąt nakładamy łyżeczkę (lub troszkę mniej) ketchupu, posypujemy oregano. Kabanosa zawijamy żółtym serem, rolujemy w ciasto, dokładnie łączymy końce ciasta. Na koncu ułożyć je równomiernie na foremce. Pieczemy je przez 20 minut w temp. 180 stopni.
# Tagi:
Autor: AsiaK
Polecamy również
Kruche ciasteczka z serem żółtym i pomidorową nutką.
Polecam takie o to ciasteczka. Niezwykle pyszne i niezwkle aromatyczne dzięki suszonym i mielonym pomidorom. Z przepisu...Śledz w śmietanie Zott Natur 12%
Śledzik rewelacja jako zakaska na imprezce :)#zottnaturalnieNuggetsy.
Takie nuggetsy to wspaniała przekąska. Kruche miesko otulone chrupiącym ciastem i do tego sos.Ziołowe grzanki z serem mozzarella.
Takie chrupiące grzanki są niezwykle pyszne, pachnące ziołami i czosnkiem. Mogą być na przekąskę lub jako dodatek do zup...Placek serowo - szczypiorkowy.
Taki placek to fajna przekąska, a nawet propozycja na obiad czy kolację. Ten placek smakuje na gorąco i na zimno. Można...Zobacz więcej przepisów na: